En Taggtråd

En tagga tråd en tagga tråd, det är en tråd med taggar på , och är det inge taggar på, då är det ingen tagga tråd.....

Ja det är en sång som sjungs hela tiden på tv4 reklamerna. Damen som sjunger låten är en helt underbar kvinna! -Första gången jag såg henne fastna jag för hennes leende. Det var bara en av alla positiva saker dem sökande sa om henne. Och jag håller med till hudra procent. Om jag inte hade Älskat min sambo Lovisa så mycket som jag gör så hade nog jag också sökt till bonde söker fru. 

Men lets talk serious... Dagen började med att man tidigt i morse vart ut skickad i soffan för att sova. Och anledningen var att jag tog för mycke plats. Det är ju tur att man har en så härligt mjuk soffa.
Sedan så åkte Lovisa och milly till marieberg i dag igen med Isa. Och då vart det ju så klart shopping....

Medans Flickorna roade sig så har jag städat och dammsugit idag igen. Sen var tdet en tur till gymmet med mats, för att förbränna lite calorier.
Dagen avslutades med att äta på Olearys med Anthon. Det är faktiskt ett under hur en man med så liten kropp kan äta så många kykling vingar. 
Men dagen är ju inte slut en så nu bär det av till maxi för att införskaffa sig lite föda till morgon dagen. 
                                                                                      
                                                                                                                               God Natt!



Pudding Grrr
 

Milly gillar också gymmet!

Gallerian

Dagen har gått med en himmla fart! Vi åkte ut till M-berg Gallerian och gick och strosa ett tag. Det vart inte så jätte mycket shoppat faktiskt. Men en rolig sak som hände var att jag träffa min jobbarkompis Erika och hennes dotter som är ca 2 månader gammal.
Det vart inte en så lång stund ute på marieberg, men det är ju tur för jag klarar inte av att gå där hur länge som hellst. JAg vet inte va det är men man vill bara springa ut där i från och låsa in sig i bilen.
Efter gallerian så vart det en sväng ner till gymmet för att lyfta lite skrot. Men nu väntar det en mys kväll framför tv:n.      
       
                                                                                                                   Peace
Dagens Outfit
                                                                                                                     

Det bästa man har sätter man på bordet


Ledighet

Nu får man ju ta och be om ursäkt för att jag inte ha bloggat så mycket den senaste tiden. Men jag har faktiskt något att skylla på, och det är jobb. Jag har jobbat hela helgen och har inte ens sett en dator. Men nu grubblar vi inte mer över det, så istället ser vi framåt.

Vi har haft det skit kallt i våran lägenhet, Jag skulle kunna gissa på 12 grader kanske, så vi har inte kunnat varit hemma så mycket. Men nu så har hyresvärden varit här och tättat alla fönster och gett oss en värme fläkt. Så det har faktiskt blivit mycket varmare. Nu kan man till och med gå runt utan några strumpor på sig.

Dagen började i ett lungt tempo, Jag är ledig i dag så vi låg kvar och mös i den varma sängen alla tre. Men det kan man ju inte göra hela dagen. Man måste få någonting gjort också. Så medans "fru och barn" låg kvar i sängen så har jag städat lägenheten och betalt en del räkningar. 

Men nu tror jag att det bär av ut i kylan för att spendera lönen på lite roligare saker än räkningar.
 
                                                                                                                         ADIOS  



Mys Milly







                                                                                                                                                       

back in bussnies

Då var man tillbaka i örebro, efter en konferans med jobbet. Det skulle bli en överaskning var konferansen skulle hålla hus. Så vi packa in oss i 2 mini bussar och gav oss iväg i torsdags morse. Slut desenationen var Åsbro hallen. Det såg ju inte direkt ut som något lyxställe men skenet kan bedra. Och så va det i detta fall tycker jag. Det fanns det mesta där som gjorde att vi kunde ha två trevliga dagar i åsbro hallen. Jag tyckte att det var väldigt bra planerat allting och en stor eloge till planerings ansvarig Annika "Kaninen" askerud. ´

Det var första gången som jag varit borta så länge från milly. Det var ju så klart tungt men det var destu roligare att få hålla om henne när jag väl kom hem.





växvärk

I går (tisdag) så var Milly och lovisa hos barnmorskan. Och det visade det sig att milly har växt som en galning. Hon är nu 54cm lång, väger 3860g och huvudet är 36 cm i omkrets. Man kan ju fråga sig om hon inte får växtvärk av att växa så fort. Det är så härligt att hon har blivit så mycket piggare. Nu är hon vaken i flera timmar i sträck.


Färjestad vann i går över AIk

F

Snöstorm

Det är snö storm ute just nu. Det är ju rätt mysigt när man sitter inne i värmen och kollar ut på snön som faller. Men nu är det såhär, Igår när vi skulle åka hem till dotterns farmor och farfar så upptäkte jag att jag hade punktering. Så det var prio ett, på att göra listan idag. Jag klädde på mig varmt och gick ut för att ta bort däcket. Men icke sa nicke, bultarna satt hårdare än berget i marken. Jag fick låna syrrans bil för att hämta ett järnrör som jag skulle ha som hävarm, hemma hos min mor och far. Men så klart så hittar jag ju inte det. Så det vart ingen punkterings lagning i dag inte. Men tur är ju att man har sån underbar syster som kör en till jobbet.

Nu så blir det lite fika mys med systern, sambon och underbara Milly.  
Jag lägger upp lite olika bilder för att göra dagen roligare....                                                                PEACE


Mina Älsklings Tjejer


Kusinerna


Philip Och milly



En glad Thea



Faster vickan



Snö

Nu är det jul! Här i vårt hus.....Nej inte riktigt än, men det känns som att julen närmar sig faktiskt. Det ligger snö över hela marken och det är mörkt utomhus och ljusen är tända i husen.  Det har snöat hela tiden när vi har varit ute. I dag så har vi gått på stan med Familjen Nyman. Men det vart faktiskt inte något shoppande. Det vart bara köp utav "Too go" boxar med kina mat. Efter maten så vart det en födelsedags tårta till fikat för att fira milly. Det var lovisas mormor från Uppsala som var här och hälsade på.
 Milly är ganska rolig hon, hon sover när det är massa folk runt om kring henne, men så fort som vi kommer hem och det blir lugn och ro så vaknar hon och bara ligger och tittar och är mysig. 
   Till kvällen blir det självklart "så mycket bättre". 
                          

I går så kom Lill syrran hit med hembakt annanas paj. Vi spela kort, spela någon typ av "gissa vem jag är" lek. och bara hade allmänt roligt.



 






 





Fredags fräckisen

Yes! fredag eftermiddag och klockan är strax efter 3, och det är dags för en härlig fredags fräckis. Men även idag så blir det även en rolig historia. Läs och skratta ordentligt. Ha en underbar helg!

Fredags fräckisen- STÖVLARNA

Drängen hade länge funderat på hur han skulle kunna få både bondmoran och pigan samtidigt då han äntligen såg sin chans.
Han var tillsammans med bonden ute på leråkern då bonden bad honom gå hem och hämta hans stövlar.
Väl uppe vid huset sa han: – Bonden sa att jag skulle få sätta på er båda två.
- Det kan jag aldrig tänka mig att han lovat,sa bondmoran.
- Vänta så skall du få höra då. sa drängen och öppnade dörren och skrek ner till bonden:
-Skulle jag ta båda två!
- Det är väl klart som fan! skrek bonden till svar.



FREDAGS Historien- Rådgivningen

Fråga:

Kära Walter, jag hoppas att du kan hjälpa mig.

Härom dagen när jag åkte iväg till jobbet, lämnade jag min man i huset tittandes på TV, som vanligt.

Jag hade inte hunnit långt när motorn la av och stannade.

Jag promenerade hem och bad min man om hjälp.

När jag kom hem kunde jag inte tro mina ögon!

Han var i vårt sovrum med vår grannes dotter.

Jag är 32 år, min man 34 och grannens dotter 22.

Jag och min man har varit gifta i 10 år.

När jag konfronterade honom bröt han ihop och erkände att de hade haft ett förhållande de senaste sex månaderna.

Jag ställde ett ultimatum: Bryt med henne eller så lämnar jag honom.

Han har blivit av med jobbet för sex månader sedan och säger att han har känt sig deprimerad och värdelös sedan dess.

Jag älskar honom väldigt mycket, men sedan jag gav honom mitt ulitmatum har han hållit sig på sin kant.

Han vill inte gå på familjeterapi och jag känner att jag inte når fram till honom.

Var snäll och hjälp mig!

Vänliga hälsningar Sheila

Svar:

Kära Sheila

En bil som stannar efter att ha körts en så kort sträcka kan bero på en massa olika fel i motorn.

Börja med att kontrollera att det inte är några stopp för bränslet.

Om det är okej, kolla insprutningen och att det inte finns lösa kablar.

Om inget av detta är fel, kan det bero på bränslepumpen, att det är för lågt tryck till motorn.

Hoppas att detta hjälper,

Walter

 

 

 


the city

Äntligen fredag! Det är så skönt att det är helg och man är ledig. Så jag började dagen med en sovmorgon. Vi åt sedan en härlig helg frukost tillsammans alla tre. Efter den mysiga frukosten så gjorde vi oss i ordning för att gå upp en sväng på stan. När vi klev utanför porten så var det mycket kallare än jag trodde. Det blåste kallt som bara den och vantarna låg ju så klart kvar hemma. Men det är ju tur att vi klär på lill tjejen ordentligt.
 Det är ju inte det bästa jag vet att gå i affärer men det går bra en stund. Så stadsbesöket vart inte långvarit men ack så effektivt. Det som inhandlades var en lite tjockare mössa till milly och en härlig mjukis dress. Mössan valde Lovisa men mjukis dressen valde jag. För jag såg på Milly att hon väldigt gärna ville ha den.

Nu i skrivande stund så sitter vi och väntar på att min lilla syster ska komma och hälsa på. Och det är ett ryckte som säger att hon har med sig nybakt. Så det kommer nog passa bra till en härlig kopp kaffe.
                                       
                                                                                                       Peace

 


Studiebesök

Nu så är man tillbaka i vardagen igen. I allafall ett tag framöver, för jag har sparat 5 pappa dagar som jag har kvar att ta ut. Så i dag jobba jag eller jobba och jobba, vi var först på studiebesök på ett kortisboende i kumla innan vi åkte tillbaka till jobbet igen för att ha ett möte. Om vi ska sammanfatta studiebeöket så kan jag säga som så här:  -Fräscht och luftigt. Grädden på moset var att dem hade en stor massage fotölj i personal rummet. Det såg rätt så nice ut.

Millys mage värkar vara bra igen. Innan jag åkte till jobbet så var hon som vanligt, dvs att hon låg och titta sig om kring utan att skrika. Samma sak nu när jag kom hem från jobbet så värkade hon hur nöjd som helst.

                                                                           Auf wider sen ...


Dagens lilla outfit
 

 
Roligt att vara fader


Jag älskar denna bilden


Magdroppar

Jaha vilken underbar dag det har varit i dag. Jag gick upp kl 06.00 i dag för att milly var vaken, så lovisa fick sova. Men vi gick och lade oss sen igen alla tre när milly hade somnat. Dock så vart det inte någon lång sömn. Det knackade på dörren ca 40 minuter senare och där står grannen och säger att dem har backat in i min bil. Så jag gick ut för att kolla om det var några skador. Hela bilen var vit av frost så det var ju inte det lättaste att se om fram spoilern var sprucken eller något liknande. Jag var även trött som fan och stod där ute på gatan i minus grader och iklädd bad tofflor uppknäppt skjorta och lång kalsonger. Jag måste ha sätt för jävla snygg ut.  
 

Vi bestämde oss i allafallför att gå upp en sväng på stan. Men då knackade det på dörren igen när vi stog i hallen och var på väg ut. Men denna gången var det inte någon granne som inte kan köra bil, utan nu var det en person som skulle prata om försäkringar. Vi hade bestämt tid med honom för inte så länge sedan men vi hade totalt glömt bort det. Så av med ytterkläderna igen.  
Efter det så har milly skrikit konstant när hon har varit vaken. Så jag åkte till apoteket för att köpa magdroppar. Det fanns ingen att fråga där inne, för alla var upptagna, eller på kaffe rast säkert, men tillslut så högg jag tag i en apotekskärring som hjälpte mig. Det var ju så klart ganska lång kö i dag. När jag äntligen kom fram och skulle betala så funka inte mitt kort. Så jag fick åka hem igen i ganska stor vrede. Väl hemma så fick jag reda på att det inte bara var mitt kort som det var fel på...
                       
                                                    Aja nu skiter v i denna dag och ser fram emot morgon dagen...PEACE

Hembesök

Jaha måndag förmiddag och alla knegare är och jobbar. Det är rätt gött och vara pappa ledig en sån här regnig dag, då kan man bara sitta hemma och dega. Om det inte hade varit så att vi skulle få ett hembesök utav barnmorskan kl 11. Så det vart inte någon direkt sovmorgon idag. Det var bara att gå upp och städa som en tok, allt var ju tvunget att vara perfekt, trodde jag. Men när barnmorskan väl kom så var det ju inte så att hon titta om kring och kolla efter damm direkt. Det var bara raka puckar, fram med vågen och väga milly. (3470g) Sen fick vi lite information och lite lektyr. Barnmorskan var jättetrevlig måste jag säga. Så inget ont om henne.  

 Milly tog sitt första bad i dag, hon var ju tvungen att vara fräch när barnmorskan kom och hälsa på. Hon var ju inte skit nöjd direkt med att bli tvättad. 



Badbruden



INFO lektyr



Milly vart helt slut efter barnmorskans besök

            

farsdag

Söndag den 14 november är lika med farsdag. Det har ju inte varit någon speciell dag för mig förut. Mer än att man firat pappa och get honom presenter. Men i år så är ju även jag pappa så då ska man ju fira mig. Hur kul är inte det?
I allafall så har milly och hennes moder varit ute i god tid som vanligt med att springa och leta present. Det var faktiskt en jättefin present som jag fick.Som ni kan se nedan. Men man får väl passa på och säga grattis till alla goa pappor idag.

      En liten notis i dag är att milly vid flera tillfällen har skrattat! (Undra om det är för att hon vet att det är fars dag)




 







Handboll, Handboll

Hej och godkväll. Jaha denna lördagen har varit en ren handbolls lördag. Dagen började med en sovmorgon och sängmys med lilla milly och lovisa. Efter att vi legat och morna oss till ca kl 12 så var det dags att göra oss i ordning för att åka och kolla på dagens första handbolls match.
Den ägde rum i Hallsberg och det var järnvägen mot serieledarna skogsby eller vad dem hette.(deras tränare var Matti i "skilda världar" föresten) Anledningen till att vi befann oss i hallsberg är för att min storasyster spelar där. Matchen gick väldigt bra och det vart vinst för Järnvägen. Det var väldigt hög ljudnivå den matchen så vi såg bara en halvlek och sedan åkte vi och köpte lite lördagsgodis och julmust som vi satt och gotta oss med i bilen. 

  Dagens andra matchen var något senare och den var i idrottshuset. Då var det dags för andra syrran att spela. Men där såg vi bara andra halvlek och tur var väl det. För det var ingen höjdar match, det sluta med storstryk för syrrans lag. Men där var vi lite mer förberedda på ljudnivån och satte på Milly ett par hörselskydd.





 


Avfärd- Kalas

JAHA då var det dag att åka på kalas och tjocka is sig lite smörgåstårta. Det ska bli riktigt nice.
Och så här ser milly ut i dag.



Fredags fräckisen

Som jag sagt tidigare så tänkte jag lägga upp en fredags fräckis varje vecka . Men den här veckan lägger jag upp två istället. Så jag hoppas att du som läser detta får dig ett gott skratt såhär på fredags eftermiddagen och ett gott humör som håller hela helgen .....Peace

FREDAGS FRÄCKIS NR 1

En ung söt tjej kommer fram till herr Andersson som jobbar i tygaffären.

Hon frågar herr Andersson vad tyget hon håller i kostar, hon ska nämligen använda det till en ny klänning.

- Bara en kyss per halvmeter, säger Andersson.

- Ok, jag vill ha 5 meter säger tjejen.

Upprymd och glad sätter Andersson genast igång att mäta upp tyget, för att därefter packa ihop det till ett paket.

Tjejen tar paketet och vänder sig sedan till en gammal man vid hennes sida och säger:

- Farfar, kan du betala?




FREDAGS FRÄCKIS NR 2

7-åriga Pelle såg sin 15-åriga storasyster komma ut i från duschen iförd badrock.
- Maria, jag måste få se dig naken! säger han.
- Är du inte klok? skriker syrran.
- Snälla, jag måste! sa Pelle igen.
- NEJ! sa hans syster irriterat.
- Men bara lite? bad Pelle.
- Okej då.. sa hans syster och öppnade snabbt sin badrock.
- Åh vad skönt! sa Pelle. De stora killarna i skolan sa att du hade fått snopp i helgen!


Kalas

En regnig och blöt fredag i dag. Milly vaknade sist utav oss tre hon vakna runt kl9. Hur underbart är inte det egentligen.
 Det var tänkt att jag och mina tjejer skulle gå upp en sväng på stan för att inhandla en present till millys farfar wawa. Men så blev inte fallet när vi var på väg ut i regnet. Vi packa istället in oss i bilen och for till Marieberg. Det var väldigt mycket folk på m-berg konstigt nog för att vara en fredag kl 13.
 I allafall, vi hitta och köpte det vi skulle och åkte hem igen.

   I kväll väntar det kalas och milly ska ha en kläning på sig för första gången.  


Världens snyggaste farfar



En liten söting i pyjamasen




Millys favorit strumpor

utskriven

Onsdag kväll klpckan har slagit 17,04, mörkret ligger på och marken är täkt med snö. Jag har presic vaknat, efter att ha tagit en power napp med mina vackra tjejer. 
  Imorse åkte vi till sjukhuset för att kolla billurubin värdet på milly. Det var så bra att hon vart utskriven från Sjukhuset och avd 35. Detta firade vi med att åka att hälsa på den underbara familjen Nordlund/finnson. Där vart det en kopp kaffe och en fullfart på hans små sötingar. 
 
  Nu ska familjen Takion (nyman) ha en liten halv åtta hos mig sammankomst så nu får vi se vad som bjuds hemma hos Alexandra Taikon och Peter

                                           PEACE




     





så gött

Milly, hon är helt underbar hon, det är svårt att förstå hur mycket man kan älska någon som bara är 5 dagar gammal. Igår kväll när vi skulle gå och lägga oss så vaknar hon. Och hon bara ligger där och sprattlar och spretar med händerna och armarna och med ett jätte leende på läpparna mellan mamma och pappa. Det var en helt fantastisk känsla, att få ha henne i våran säng för andra gången. Det är ju det bästa som finns. Hon vaknade kl 0900 i morse så att jag fick en ordentlig sov morgon. 
 
    I allafall nu bär det av för att inhandla en skötväska på marieberg .. cya



Dagen outfit. 


permiss

Jaha då var vi hemma på permiss då. Som några redan vet så vart Milly inlagd igen på sjukhuset för att hon var för gul. Så hon har legat och solat i ungefär ett dygn. Det var väldigt jobbigt när vi fick reda på att hon var tvungen att läggas in för att den läkaren vi hade var den sämsta läkaren jag beskådat. Vi skulle egentligen bara in för att kolla så millan mådde bra. men läkaren började med att bända på henne och sa ojojoj hela jävla tiden. Tillslut sa han att hon var tvungen att läggas in. Det var det jobbigaste jag har hört i hela mitt liv och det var inte långt i från tårar vill jag säga. 
        Men när läkaren gick så förklarade en läkarstudent hur det låg till. och det var att nästan alla barn är gula när dem föds och att jätte många behöver sola så det är näst intill helt ofarligt att vara gul. Det var jätteskönt att höra. Så efter ett helt dygn under lampan så fick hon tillbaka fägen. Så nu är vi hemma på permission tills på onsdag då milly ska få lämna lite blod igen så läkarna ser om hon behåller färgen.
      Milly har varit så otroligt duktig med att vilja ligga där underlampan och har inte skrikit någonting. Det jobbigste var nog för mig och Lovisa som inte har fått hålla om henne så mycket som vi vill.

        Det roligaste som hände var att Millys Farmor och Farfar kom och häslade på.





  

 




ÄNTLIGEN!!

Nu har stålfarsan blivit pappa!! Det är helt jävla underbart!! Hon är presic som jag hade föreställt mig , hon är verklingen en prinsessa. det bästa av allt är att hon är min lilla prinsessa.

 Jag tänkte förklara lite snabbt om hur det gick till när hon kom till världen.
     Värkarna började vid kl 23 på onsdags kvällen. Värkarna blev allt mer intensiva undernatten och morgon timmarna. Lovisa stod mesta delen i duschen och jag (nörden) satt utanför och klockade värkarna för att veta hur långtid det var kvar tills vi var tvugna att åka in till förlossningen. 
Under natten så sov vi inte en minut, Lovisa hade värkarna och kunde knappt röra sig, men var tydligen tvungen att gå runt och städa.  Jag ställde mig och diska och började packa väskan, det är ju bra att man var väl förbäredd. Lovisa vägrade att åka in, för att hon ville inte åka in förtidigt.
     Vi fick skjuts in till förlossningen av min underbara svärmor. Jag kunde inte köra själv för att jag var så jävla nervös. Vi klev in i förlossnings rummet kl 07.00 och 10.03 den 4 november så var hon född.
         
                  MILLY väger 3210g och är 50 cm lång.



Lovisa får den efterlängtade Lustgasen




Den nyfödda prinsessan



Milly fyller 24 h !



 


Igång

Tisdag kväll, det är mörk, det regnar och ingen bebis än. Men det är ju inte många dagar kvar nu till beräknad födsel. Rättare sagt 3 dagar. Allt är som det ska annars, Bebisen sparkar lite mindre för varje dag som går. Det börjar nog bli trångt där inne nu. Förvärkarna kommer lite då och då.
    Det finns flera saker som man kan göra för att få igång förlossningen tydligen. Och jag tror nog Lovisa har testat dem flest. Det är allt ifrån ananas till powerwalk. Det senaste tipset som hon tydligen har fått är att hon ska gnugga fotkölarna mot varandra. Så imorgon när jag vaknar så har nog min underbara sambo massa skavsår på fotknölarna. Jag säger då det. vilka ideer det finns. Men vi får väll se om just den ideen fungerar.

                                                              Vi hörs! Tills dess ha de bäst

39+2

Tiden går, och vi närmar oss förlossningen. Det känns som att det är ganska långt kvar. Men ändå så är det ju inte det. Tiden går ju mycket snabbare än man tror. det känns som det inte var allt förlängesedan som vi fick reda på det. Har nu gått 39 veckor och 2 dagar vilket betyder att det är ca  4 dagar 13 timmar och 47 minuter till beräknat datum.
  Såhär i längtans tider så kan det vara kul att blicka tillbaka lite och se hur fort tiden egentligen har gått. Så jag lägger ut 2 ultraljudsbilder som är från gravidvecka 13. 




 



RSS 2.0